pátek 31. ledna 2014

Novoroční setkání přátel boulderingu

Druhý lednový víkend, konkrétně v neděli, jsem pořádal s Koštisem závody s názvem " Novoroční setkání přátel boulderingu". Jak už název napovídá, jednalo se spíš o setkání za účelem zjištění toho, kdo to přehnal s cukrovím a kdo se naopak držel od talíře dál. Sešlo se kolem 26 po lezení prahnoucích kluků a holek. Registrace probíhala od 9:00. K registraci každý dostal mrkev a lahváče značky Krakonoš! Lézt se začalo lehce po desáté. Na spodní stěně byly připraveny 4 bouldery na rozlez a na horní bouldrovce bylo připraveno 18 problémů těžších i lehčích. Lezlo se zhruba do půl jedné. A po jedné přišlo na řadu finále, kterého se po domluvě zúčastnili jen borci. Bylo to kvuli tomu, že žen bylo jen 6 (se zapsanýma bouldrama) a do finále se jim nechtělo. V kvalifikaci nejlépe zalezl Adam Fiala, který dal 22 boulderů na 22 pokusů. Šel do finále ještě s dalšíma 7 borcema. Na ty jsme s Tomem nachystali (spíš Tom chystal) 4 finálové kousky, které prověřily jak techniku, tak i sílu.

Průběžné výsledky po kvaldě
Do finále se probojoval po sobotním předzávodním večírku u Toma i Samešák, za což ho nesmírně obdivuju. Další člen "kamarádů alkoholu", Míra, dopadl trochu hůř. Lézt mohl začít až kolem oběda, takže šance na finále byla pryč. Fíňo se lezlo stylem dva bouldery na ráz po 4 minutách. Potom zase izolace a prohození lezců. Díky tomuhle stylu to docela odsejpalo.

Začátek finále   Foto: Lukas Kábrt


Mistr ve druhém boulderu   Foto: Lukas Kábrt

Unavený španělák   Foto: Lukas Kábrt
Dorazila i adršpašská smetánka   Foto: Lukas Kábrt
Finálová ladička v podání Hróni   Foto: Lukas Kábrt
Tak těžký to zas nebylo né?  Foto: Lukas Kábrt

Už dlouho "místní" krutor Smolko   Foto: Lukas Kábrt
Předvedl co je to síla v prstech   Foto: Lukas Kábrt
Hróňa na dvojce   Foto: Lukas Kábrt
Samešák v nástupu do trojky   Foto: Lukas Kábrt
Hodně malý lišty  ...   Foto: Lukas Kábrt
Ojck v poslednim boulderu   Foto: Lukas Kábrt
Danny v posledním   Foto: Lukas Kábrt
Momo a její nejoblíbenější nápoj   Foto: Lukas Kábrt
Adam na trojce   Foto: Lukas Kábrt
Smolko v posledním   Foto: Lukas Kábrt
Foto: Lukas Kábrt
Nakonec o dva pokusy vyhrál Adam Fiala, druhý byl Smolko a třetí Danny. Mezi ženama vyhrála Momo, druhá byla Jíťa Mázlová a třetí Terka "mrkev" Bartoníčková.

Stupně vítězů   Foto: Lukas Kábrt
A stupně vítězkyň   Foto: Lukas Kábrt
Výsledky z finále 
Chtěl bych poděkovat všem sponzorům, takže děkuju Kofolo, děkuju Mrkev a děkuju Hudy sporte v Trutnově. Taky Tomovi za super problémy, Brožíkovi za rozpoutání parádní předzávodní párty a vám všem, že jste dorazily.

Žádné komentáře:

Okomentovat