pátek 15. července 2011

Výkřik blonďatý opice

Proč Výkřik blonďatý opice ? Protože tak se jmenuje naše poslední cesta a protože jsem křičel jako opice ...
No ale jak k tomu došlo ? To jednou přišel George , že má fajn směr na Dvorskou vyhlídku a protože jsme byli zrovna kousek a George měl kovárnu , šlo se na to . Teda až po vytáhnutí lezečky , co Péťovi na Kentauroj zapadla .
Měli jsme sice kovárnu , ale né navrtávák , takže kruh se musel dát buď ze smyce a nebo ze skobky . A v dávání kruhů ze skoby je Jířa mistr , takže šel na věc . Navíc to byl jeho směr a nám se nechtělo ☺. K prvnímu kruhu to vede stejně jako " Smějící se blázen " , který od kruhu jde doleva a stěnou do komína . Naše cesta jde od kruhu metr rovně a potom trošku zprava stěnou na balkon , z něho metr komínem a za pravou hranu ke kruhu . Od něj rovně stěnou přes hodiny na vrchol . Bouldřík je hned u erárky pod 1. kruhem a potom úplně nahoře ve výlezu , kde to řeší spoďák na levačku .
Na klase jsme se nakonec shodli a dali jsme to za VIIIa . Až se to oleze bude to pěkná , fajn zajištěná cesta .
odkaz na cestu : http://www.lezec.cz/cesta.php?key=74504

Další novou cestou je " Doggy style " , která vede na Misionáře na Křižáku . Další super VIIIa -čko , který má dvě dýlky . První je za VIIIa a leze se převážně po ostrých dirkách až na balkon , kde se dá dobrat za strom . Druhá dýlka je tak za V . Cesta má asi 40 metrů .
odkaz na cestu : http://www.lezec.cz/cesta.php?key=73528

Poslední novou cestou je " Kroužkování " za VIIb , která vede na Ornitologickou . Další parádně zajištěná cesta . Potkáte asi patery hodiny a založíte i něakej ten uzel . Je to docela náročný lezení v širočině .
odkaz na cestu : http://www.lezec.cz/cesta.php?key=73521

Cesty jsou fajn , takže hurá pro první , druhý , třetí ... přelezy .