sobota 28. května 2011

Všechno je jednou poprvé ...

" Co takhle jet do Labáku ? "  , běželo mě hlavou . Blížily se Velikonoce a snima i prázdniny . Lidi by byly  , tak hurá na vejlet . Já s Jirkou jsme jeli ve čtvrtek ráno a stavovali jsme se v Jablonci a v Liberci pro lezečky , maglajz a průvodce ... Nákup proběhnul úspěšně a už jsme mohli bezstarostně pokračovat směr Labská stráň . Na místo jsme dorazili kolem čtvrté hodiny . Počkali jsme na Drtiče s Klárkou , kteří dorazili asi za půl hoďky a šlo se na prohlídku ráje  . Došli jsme pod Hektora , zorientovali se a mohlo se jít na věc . Já jsem si s Jířou vybral cestu " Na prasáka " a Drťič s Klárkou zvolili " Prazdroj " . Říkali jsme si  " no jo rajbásek ,  to vylezeme na salám a jde se na osmy " . I v těhlech " sedumcejdách " se už docela lezlo , ale krásně lezlo .
Jako druhou cestičku jsme vybrali " Prazdroj " a Drtič šel " Na prasáka " . Opět jsem si krásně zalezl . "Tak máme dvě krásný cesty , ale co dál ? " Jířa už nechtěl lízt , a proto jsem se přidal k Drtičoj a Klárce stim , že jim vytáhnu " Cestu pro Elišku " . Zase rajbák ,  do třetice všeho dobrýho , ale i zlýho ... A to platilo u týhle cesty . V pohodě jsme dolezl ke 2. kruhu , potom jeden divnej zved , druhej a už jsem se houpal někde u prvního kruhu  . Zdůvodnil jsem si to tak že jsem asi unavenej , dobral se k druhýmu a pokračoval jsem už jen ve stylu AF . A když už jednou AF , tak proč si nesednout i u toho třetího . Od něj jsem to už dolezl a nechal se spustit . Drťka se v tom proběhnul a mohlo se jít do hospody za Haničkou , Tomínem , Smolkem a Klárkou . V hospůdce jsme dali dvě před spaním a hurá na hřbitov spát . Tam už spal Dejv a Evča .


Ráno u hřbitova Foto: asi Pájuša
 Vzbudili jsme se do krásnýho dne . Rychle snídat a ještě rychleji do skal . Na rozlez jsme šli " Ligu neregistrovaných " , krásná , jak jinak než dlouhá cesta . Potom jsme " museli " jít " Kruh za kruhem " , protože tam měl Brťák presa . Nejdřív šel Jířa , dolezl k 9. kruhu a šel dolů protože neměl presa . Potom jsem přišel na řadu já , presa jsem si vzal . K prvnímu žebřík , rychle cvaknout , krok do leva , pět kroků do prava , zapnout divnej borhák , trošku zabrat a dalších 60 m je po madlech . Bohužel jsem dolezl podobně jako Jířa , ale né kvuli preskám , nemohl jsem utáhnout laso . Měl jsem prodlužovat . I tak jsem měl velikou radost . To už volal Smolko , že je na Belvederu a ať se stavíme . Takže odpolko jsme šli se Smolkem na Zlomiskovou věž . Brťák se pustil do " Loutka , Bidlo ,Tráva "a já ho jistil . Po sérii krásnejch letů to dolezl . Večer byla na programu menší oslava mejch 18 -tin . Dorazilo ještě jedno auto ve složení : Koštis , Ráďa , Pájuša a Vojtex .Nejdřív to bylo vpoho , ale potom se to " zase " zvrhlo v totální crash . Teda alespoň pro mě .
Sobota byla zabitá . Vozil jsme se za Jířou . A to v cestách " Amore mio "  a v " Cestě přes skobičku na obraz " . Alespoň jsem rozlejzal nový lezky . V neděli jsme šli pro změnu na " Levej " . Na rozlez jsem šel  " Pekelnej rej "  . Opět nádherná , vytrvalostní cesta s bouldříkem u posledního háku . Dvakrát jsem vypadl . Potom šel Jířa . Taky si odskočil , ale dolezl to . Nechal mě tam železo . Pak přišel Dejv a Evča že už jako maj tři cesty  . Evča mě vzala a já dal pokus o kus . Bohužel boudřík mě zase sundal . " Tak příště " . Evča s Dejvem to samozřejmě vyběhli . Ráďa OSnul " Zub času " a hlavně , hlavně flashnul " Bezzubýho Yuchena " což je obrovskej výkon .

Čekání na přívoz
Ze skal jsme se stavili u Kosti . Od něj jsem z Haničkou utíkal k Belvederu , protože jsem jel večer domů . Haničku jsme hodili na vlak do Děčína a pokračovali jsme směr Trutnov . Tak to je konec našeho " Trutnovskýho soustředění " v Labáčku . Bylo to super . Moc díky všem .
Použitý fotky jsem vzal z Ráďova Rajčete .