středa 27. dubna 2011

Jarní popolejzání ...

Jaro je v plnym proudu a snim i jarní rozlejzání . Od minulýho článku uplynulo skoro 80 cest , a teď je na čase napsat pár slov alespoň o těch nejhezčích , do kterejch jsem nakouknul . 
Fajn byla třeba " Mizící amina " na Křižáku , kterou jsem lezl s Růžou . Tu cestu mam rád , je pěkně odjištěná díky dodanýmu kruhu a jsou v ní pěkný kroky . S Růžou jsem na  Kopci lezl ještě tři krásný cesty : " Nebe na zemi " na OLYMP , " Kulturu 82 " na Podkopec a " Staronovou historii " na KŘÍŽOVÝHO KRÁLE . " Nebe .... " je poctivá pískařina obtížnostně někde kolem VIIIc , dole horší matroš a nahoře poctivej dolez i odlez třetího kruhu . To " Kultura 82 " je něco jinýho . Je to Peteho veledílo , super převislej sokol s třema erárkama a kruhem , potom nález do komínku a traverz ke 2. kruhu . Od něj zajímavym rajblem kolem 3. kruhu na vrchol . V dolní , převislý části jsem zabíral jako nikdy . Bohužel jsme to nedolezli od 2 . kruhu kvuli špinavýmu rajbásku ... Třeba příště . No a ve  " Staronový historii " je od všeho kousek . Dole těžší , ale odjištěnej kus přes dva stříbrný , potom pískařinka od 3. kruhu ke 4 - týmu a na závěr 2 metry spárovýho lezení k 5 . kruhu , od něj rajbas na vrchol . Dle mýho je to na VIIIb docela těžký .
Taky na Panťáku jsem byl . Lezl jsem s Inkou a za to díky Brťákovi :-D . Parádně jsem si zalezl . Dokonce jsem i něco OSnul , jako třeba " Anatomii " .
Taky jsem stihnul navštívit Ostaš . 4 krát na lano a jednou s matračkou na zádech . Při první návštěvě jsem si tam rozlezl " Saigon " za IXb a při druhý návštěvě jsem ho tam poslal . To semnou byla Evička , která ukázala jak je statečná pískařka a dala taky pokus o kus . Bohužel sedla do 4. kruhu . Ale to nevadí , protože to brzy přeleze . Ten den jsem ještě přelezl " Steeplechase " . Byla to totální haluz a dodnes to nechápu , ale jsem za to rád . Při dalších lanovejch návštěvách jsem nic " mega " nevylezl , jen jsme zkoušeli " Nemocnou můzu " - jednou to  snad dopadne ...
Návštěva s matračkou nedopadla moc dobře , protože si Hanička natáhla šlachu . Snad se brzy uzdraví . Alespoň jsme udělali novej boulder s názvem " Kalhoty Bez Rukávů" na Sekáč .


Kalhoty bez rukávů 6B+
  V druhý půlce dubna jsem se pohyboval převážně  na Kopci . Z cest který jsem lezl stojí za zmíňku hlavně " Ďábelská varianta " na KŘÍŽOVÝHO KRÁLE , " Decentní řezák " na BEZZUBOU a " Doba masopustu " na POSVÍCENESKOU . Ďábelská varianta je naprosto dokonalá , těžká cesta ,  která narovnává cestu  " Z Boží milosti " . Bouldřík na vás čeká hlavně u prvního kruhu a u druhýho . U třetího je to takový náznak , ale pata to řeší . Každopádně jedna z nejkrásnějších devítek na Křižáku a můj další sen . Decentní řezák je taky parádní cesta . Je příjemně zajištěná třema kruhama a spoustou smyček . Boudřík je u 3 kruhu , vlastně je to jen takový nakulení za hranu . Doba masopustu je čistě boulderová záležitost . Vede přes nejtík a kruh . Od nejtíku je to až ke kruhu těžký . Na VIIIc je to kotel . Pro kusovku si zajdu .

Drtič v Petingáči

A je posekáno ...
No a to je asi vše . Jinak jsem se vrátil z Labáku , takže se těšte na článek o týhle světový oblasti .

pátek 1. dubna 2011

Konečně Křižáček

V neděli 13.3. proběhlo první letošní lezení na Kopci . Protože ráno byla ještě zima , vyráželi jsme až kolem oběda . Jel jsem s Peťou Moravcem a v Ádru jsme nabrali Máju a Káju . Káru jsme nechali u Peteho a vyrazili jsme . Po zimě jsme skoro zapomněli jak je ten kopec hroznej :D . Naštěstí jsme si rychle vzpomněli . Došli jsme pod " KUŽEL " a dali si na rozlez " Cvičení s kuželi " . Po vylezení jsem si šel pokecat na " ROKOKO " kde byl Alberto , Lukáš , George - JP .... Tohle mě chybělo, ta pohoda ve skalách , super lidi a věčný téma jak se co leze , kde kdo spadl a kdo co OSnul ..... Zase jsem našel smysl života .
Potom na řadu " Blejskání na časy " přišlo . Stačilo jen načíst pogram a vyběhnout to . Kluci si to pak taky dali . Kájos v kuse na druhej pokus . Má dobře našlápnuto .
Kárl pod prvnim v " Blejskání "




Po " Blejskání " byl čas na jarní pokus v " Tvarohovym granátu " . "Asi jsem se přes zimu flákal " běželo mě hlavou když jsem padal v boulderu nad 2 Q . A tehdy jsem se zařekl že to letos už nepolezu :-D . Nechal jsem se vystřídat Péťou , kterej to už má v AFu . Ale jaro je jaro , takže žádná sláva . Pokus o kus zkončil v boulderu . Kde jsme to nakonec zabalili .
Péťa a " Tvaroháč "





Obhlídka
Boulder

A takhle to dopadlo , Mája veselej a Péťa smutnej :-)
Na dolez jsme šli " Akademickou čtvrthodinku " . Mam tu cestu rád , sice jí  mam nachozenou , ale po zimě jsem si jí vychutnával . Možná až moc , protože mě něak natejkalo ... Kárl to šel jak jinak než na prvnim . Párkrát si odskočil do prvního kruhu a do druhýho pak to něak dal .

Příprava

Pod prvnim
 



To mě chybělo ...
Tak to bylo super odpoledne na Křižáku . Díky kluci .